Történetünk

A kezdet

Keith-nek hívnak, Angliában születtem, és ott is nőttem fel. Ott a cider készítése és fogyasztása régi hagyományokra tekint vissza, magam is nagy rajongó voltam már akkor is – és persze még most is – ennek a finom italnak. Otthon is próbálkoztam már cider készítéssel, de persze csak házi körülmények között.

Aztán amikor Magyarországra költöztem 2007-ben, csodálkozva tapasztaltam, hogy itt nem, vagy nagyon limitálva lehetett csak cidert kapni, akkoriban talán 2-3 kommerciális fajta létezett, melyeket csak dobozos kiszerelésben árultak, és az áruk messze meghaladta a beltartalmi értékeiket.

Tovább növelte a csodálkozásomat, amikor megtudtam, hogy egyébként Magyarország milyen kiváló almatermő vidékekkel rendelkezik, és hogy az almatermesztésnek itt is milyen nagy hagyományai vannak.

Saját cider

Éreztem, hogy ebből ki lehetne valamit hozni, és elkezdtem a témában kutakodni. Beleástam magam az almafajták világába, a piaci elemzésekbe, a törvényi szabályozásokba és ekkor találkoztam a mostani partneremmel, Andival is, aki hasonló érdeklődést és lelkesedést mutatott a cider iránt, mint jómagam. Andi kertészmérnökként végzett az egyetemen, és az itt megszerzett szakmai tudásra alapozva alakította ki a cider készítésről az elképzeléseit.

És ahogy ez lenni szokott, egyik esemény követte a másikat, 2014-ben megalapítottuk a cégünket, és megkezdtük saját ciderünk kísérleti gyártását.

Egyik-másik tétel egész ihatónak bizonyult, de azért mégis úgy gondoltuk, hogy az eddig könyvekből és saját tapasztalatból megszerzett tudásunkat nem ártana gyarapítani egy kis profi segítséggel. Így kötöttünk ki újra Angliában, Somerset térségében, amely a legnagyobb cider készítő hagyományokra tekint vissza Angliában, és jelenelg is itt van a legtöbb és legakítavabb craft cider közösség. Itt egy kicsi, ám annál profibb termelőnél volt alkalmunk bepillantani, hogy hogyan is kell ezt emelt szinten csinálni. Amikor mind fizikailag, mind szellemileg elfáradva, ámde feltöltődve, és sok új baráttal gazdagodva hazértünk, még elszántabban láttunk neki az „igazi Magyar Kézműves Cider” előállításának.

Fejlesztések

És most itt vagyunk, és azóta is töretlen lelkesedéssel fejlesztjük tudásunkat és a termékeinket is, folyamatosan bővítve kínálatunkat, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a finomság.

Az almát, amit felhasználunk, az üzemünkhöz közel eső gazdaságból szerezzük be, ahol is kézzel szüretelnek, hogy minél egészségesebb maradjon a termés.

Az egyes cider típusokhoz külömböző almafajták keverékét használjuk fel, így nyeri el mindegyik termék a csak a rá jellemző ízét.

Az almalé kinyerését egy hagyományos, kézzel tervezett és összeállított cider présen végezzük, továbbá a többi folyamat, így pl. a palackozás, vagy a címkézés is két kezünk munkája, ezzel is hozzájárulva az egyedi ízek kialakításához és a tradíciók megőrzéséhez. 100% alma.

Olvass tovább

Kocsmaturista – Mad Dog, a magyar Craft Cider és Edison, 3 nemzet tetoválós kocsmája

Hogy kapcsolódik össze Heves megye és az angol cider? És hogy jött még ide egy kisüzemi söröző, ami tetováló szalon is egyben? Egy magyarországi brit cidermesternek, és egy amerikai, egy angol és egy magyar barát tetoválós kocsmájának története következik! Lássuk, mit alkotnak hazánkba szakadt külföld fiai a magyar alkoholpiacon!

CIDEREINK

Hagyományos eljárással készült ciderek magyar almából magyar és angol kezek által.

Hol ihatsz te is

Budapesten egyre több helyen találkozhatsz a MadDoggal

Az oldalt csak 18 év felettiek látogathatják. / Only people over 18 are allowed to visit our page.

Elmúltál már 18 éves? / Are you at least 18 years old?